Het verhaal van en over Hans Schoolmeesters, waarin hij zijn ervaringen met verborgen eenzaamheid tijdens en na meerdere ongelukkige liefdesrelaties deelt.

Ook met Hans had ik direct een klik. Net als bij Edwin bewonderde ik dat hij zichzelf zo open en kwetsbaar durfde op te stellen en zijn pijnlijke gevoelens aan het papier durfde toe te vertrouwen. Zonder zijn vertrouwen had dit boek, dat ik al als net zo wonderlijk ervaar als Cambo II, er niet gelegen. Met het boek vraagt Hans aandacht voor het thema (verborgen) eenzaamheid, wat binnen onze hele maatschappij momenteel helaas veel voorkomt.

Hans was tijdens ons gezamenlijke proces om tot het boek te komen ook al op andere manieren actief binnen de gemeente Mook om iets te doen aan (verborgen) eenzaamheid, en dat is hij nog steeds. Lees er meer over op deze website, die hij ook heeft opgezet. Zijn doel is het creĆ«ren van een ontmoetingsplek in Mook genaamd “De Inloop”, waar inwoners ook laagdrempelig toegang hebben tot geestelijke zorg. Gezien het feit dat hij van aanpakken weet, een breed netwerk heeft en barst van de positieve energie (zie ook zijn foto hier beneden), geef ik hem een grote kans van slagen!

tekstfragment uit het boek

“Ook de meer tastbare en zichtbare ontwikkelingen lijken steeds meer aan te sluiten bij mijn mentale groei. Er ligt intussen bijna een boek, ik ben druk doende met De Inloop en ik bereid een reis voor die vermoedelijk geweldig zal worden. Er kan veel positiefs ontstaan vanuit crisis, wanneer je er lessen uit trekt. Er zo op terugblikken relativeert heus.

Toch voelt het vaak ook anders, en na elke stapavond waaruit ik alleen terugkeer sowieso. Het voelt dan zo stroperig. Waarom duurt het, en vooral, waarom duurt zij toch zo lang, vraag ik me dan af.

Drie haltes duurt het nog voordat de zo lang aanvoelende, stille weg naar het lege tweepersoonsbed voor de zoveelste keer op me wacht. Net als alles, weet ik dat gelukkig steeds beter te accepteren. Inmiddels slaap ik soms in het midden, soms zelfs rechts.”

Het boek is hier verkrijgbaar. De opbrengst gaat volledig naar Hans. Hij heeft het boek in eigen beheer uitgegeven.

Door: Gijs van de Logt

Gerelateerde artikelen

Leave A Comment